VEM ÄR ANSVARIG FÖR DINA PERSONUPPGIFTER?

Vaener AB, organisationsnummer 559116-8496, Kryddvägen 7D, 541 39 Skövde är ansvarig för bearbetningen av dina personuppgifter.

VARFÖR HAR VI EN INTEGRITETSPOLICY?

Det är viktigt för Vaener Watches att skydda din personliga integritet. Därför strävar vi efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa möjliga sätt samt att efterleva gällande dataskyddsföreskrifter. Med hjälp av denna sekretesspolicy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter bearbetas av Vaener Watches.

VILKA PERSONUPPGIFTER BEHANDLAR VI?

Vi samlar in personuppgifter när du köper armbandsur, klockarmband, registrerar dig för nyheter, inbjudningar och erbjudanden, begär support samt använder vår webbplats. Till sådana personuppgifter räknas namn, e-postadress, telefonnummer, leveransadress, betalningsuppgifter, IP-adress, webbplatsanvändning samt annan information som du frivilligt lämnar till oss.

ÄNDAMÅL FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Namn – Administrering av dina inköp samt returer.

Adress – Marknadsföring via fysiska utskick: så som gåvor och injudningar.

Telefonnummer – Bokföringsändamål.

E-postadress – Administering av dina inköp och returer, marknadsföring så som nyhetsbrev och informationsmail.

IP-adress – Vid betalning med Klarna hämtas personuppgifter med hjälp av ditt personnummer. Detta för att säkerställa att leveransen skickas till bokföringsadressen.

Rättslig grund 

Denna insamling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet. Om uppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte fullgöras och vi tvingas därför neka dig köpet.

Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och våra kunders berättigade intresse av att utvärdera, utveckla och förbättra våra produkter, tjänster och system.

HUR LÄNGE SPARAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål.

Dina personuppgifter sparas i tre (3) år eller tills att du som kund valt att aktivt radera din information. Därefter kommer endast information som är nödvändig utifrån bokföringslagen att sparas.

VILKA KAN VI I SÅ FALL, KOMMA ATT DELA DINA PERSONUPPGIFTER MED?

Dina personuppgifter kan komma att delas och behandlas av våra enstaka samarbetspartners, så som plattformsleverantörer och sociala medier, för de ovan angivna ändamålen. I de fall det är nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda våra produkter och tjänster, delar vi dina personuppgifter med företag som är s.k. personuppgiftsbiträden för oss. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som behandlar informationen för vår räkning och som vi har Personuppgiftsbiträdesavtal med, för att maximera våra kunders säkerhet.

När dina personuppgifter delas med personuppgiftsbiträden sker det endast för ändamål som är förenliga med de ändamål för vilka vi har samlat in informationen (t.ex. för att kunna uppfylla våra åtaganden enligt köpeavtalet). Vi kontrollerar alla personuppgiftsbiträden för att säkerställa att de kan lämna tillräckliga garantier avseende säkerheten och sekretessen för personuppgifter. Vi har skriftliga avtal med alla personuppgiftsbiträden genom vilka de garanterar säkerheten för de personuppgifter som behandlas och åtar sig att följa våra säkerhetskrav.

Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundrådgivning), får tillgång till personligt identifierbar information och de datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information lagras i en säker miljö. Dina uppgifter sparas inte längre än den ovan angivna tiden.

Vi kan även komma att överföra personuppgifter till underleverantörer om vi anser det nödvändigt för uppfyllandet av våra åtaganden gentemot dig som kund. Våra underleverantörer får alltid underteckna ett personuppgiftsbiträdesavtal med Vaener AB för att vi ska kunna säkerställa en hög skyddsnivå för dina personuppgifter.

DINA RÄTTIGHETER

Du har som kund rätt att få information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig och hur dessa uppgifter används. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig.

Du har även rätt som kund att begära att bli glömd och därmed raderad ur våra system. Nödvändiga personuppgifter som namn och adress finns dock kvar i vårt affärssystem för att uppfylla bokföringslagens krav. Uppgifter som telefonnummer, e-postadress, och IP-adress är däremot borttagna.

Vi vill också informera om att marknadsföring som är kopplat till din webbläsare och som är cookie-baserade, måste du själv inaktivera i din webbläsares inställningar.

Maila contact@vaenerwatches.com och skriv tydligt att Vaener Watches ska radera samtliga uppgifter om dig som kund. Du kommer sedan få ett skriftligt svar på att åtgärden vidtagits. OBS att i samband med att du som kund blir glömd i våra system, är det upp till dig som kund att påvisa ett eventuellt tidigare köp.

Som kund har du även rätt att erhålla dina personuppgifter (eller att få dina personuppgifter direkt överförda till en annan personuppgiftsansvarig) i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format.

COOKIES

Som en del av vår strävan efter att tillhandahålla personligt anpassade tjänster på vår webbplats använder vi cookies för att lagra och emellanåt spåra uppgifter om dig. En cookie är den liten datafil som skickas till din webbläsare från en webbserver och sparas på din hårddisk, och som gör det enklare att få åtkomst till samma sida nästa gång man besöker den. En cookie skickas exempelvis när du registrerar dig för hämtning av produkter eller information på vår webbplats. Om du inte vill att dina personuppgifter ska sparas i cookies kan du konfigurera webbläsaren så att den meddelar dig när en cookie tas emot. På det här sättet kan du bestämma varje gång om du vill godkänna användningen av cookies eller ej. Emellertid kan det vara nödvändigt att använda cookies för att tillhandahålla vissa funktioner, och om du väljer att neka cookies kan funktionerna på webbplatsen bli begränsade. Din webbläsare bör innehålla exakta anvisningar som förklarar hur du styr godkännandet av cookies.

AVSLUTA PRENUMERATION

Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning samt nyhetsbrev. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden kan du enkelt avsluta prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande. Om du önskar få hjälp, maila till oss på contact@vaenerwatches.com.

DATASÄKERHET

Vi använder oss av lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förlust och som skydd mot åtkomst av obehöriga personer. Lämpliga säkerhetsåtgärder som vi har vidtagit omfattar införandet av säkra privata anslutningar, spårbarhet, katastrofåterställning och åtkomstbegränsningar. Vi ser regelbundet över våra säkerhetsprinciper och -rutiner i syfte att säkerställa att våra system hålls skyddade och säkra.

KONTAKTUPPGIFTER

Har du frågor eller funderingar så hjälper vi gärna dig med det och då kan du kontakta oss på: www.vaenerwatches.com.

ÄNDRINGAR I INTEGRITETSPOLICY

Vid uppdatering av vår integritetspolicy kommer vi att publicera den nya policyn på vår hemsida.

Senast uppdaterad: 18 Oktober 2018